2009. március 15., vasárnap

Piros-fehér-zöld



Piros-fehér-zöld pohárkrém

Hozzávalók 4 pohárhoz:
Zöld réteg:
4 kivi
2 evőkanál cukor
10 g zselatin
4 evőkanál víz

Fehér réteg:
20 dkg túró
1 dl tejszín
3 evőkanál porcukor
1 citrom

Piros réteg:

1 csomag piros tortazselé
3 evőkanál cukor
2 dl víz
20 szem málna

Az alsó réteghez a kiviket botmixerrel pépesítettem, hozzákevertem a cukrot. A zselatint felolvasztottam a vízben, ügyelve, hogy ne forrjon, majd hozzákevertem a kivipéphez. 4 pohárba szétosztottam a pürét és kb. 1 órát, dermedésig hűtőszekrényben tároltam.
A középső réteghez a túrót villával összetörtem, hozzákevertem a porcukrot, egy citrom reszelt héját és fél citrom levét. A tejszínt felvertem és óvatosan a túróhoz kevertem. Rákanalaztam a megdermedt kivipürére. Ezt a réteget volt a legnehezebb, mert ez nem volt elég folyós.
A harmadik réteghez egy edényben összekevertem a tortazselét a cukorral, hozzáöntöttem a vizet, melegíteni kezdtem, míg a zselé fel nem olvadt. A poharakba öntöttem a túróra, és minden pohárba 5 szem málnát helyeztem. 1-2 óra dermesztés után fogyasztható.


2 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Nem győzöm sajnálkozni rajta, hogy nem tudtam részt venni a gasztroblogger találkozón. Ha ilyen finomságok voltak...
(Főleg ez poharas krém érdekelne most így estefelé.)

ManóAnyó írta...

Én sem voltam a találkozón, Kisvirág ötlete nyomán készítettem a piros-fehér-zöld ételeket "magánszorgalomból" :) De láttam fényképen, hogy nagyon sok finomság volt a találkozón. Remélem legközelebb én is ott leszek.