2011. június 21., kedd

Gesztenyés-meggyes muffin

A muffin az a süti, aminek este nyolckor sem késő nekiállni megsütni. Ennek ellenére ritkán készítem. De tegnap este sütni szerettem volna valami gyorsat, ráadásul vásárolni sem volt időm, így abból kellett gazdálkodni, ami itthon volt. A gesztenyét gyorsan előkaptam a mélyhűtőből, ez volt a kiindulási alap, és egy kis receptkeresgélés után ez lett az eredmény:

Hozzávalók 12 darabhoz:
25 dkg gesztenyemassza
10 dkg vaj
3 tojás
5 dkg cukor
5 dkg liszt
½ csomag sütőpor
1 csipetnyi só
10 dkg étcsokoládé
12 szem meggy

A vajat mikroban megolvasztottam. A gesztenyemasszát villával összetörtem, a vajjal elkevertem. A kapott masszába belekevertem a tojásokat, majd a száraz hozzávalókat. A csokoládét apróra vágtam, és óvatosan a tésztába forgattam. Muffinpapírba kanalaztam a masszát, minden muffin közepére egy magozott meggyet nyomtam. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöttem.