2008. november 20., csütörtök

Spenótleves

Nagyon szép spenótot sikerült vennem a zöldségesnél, ami errefele nagy dolog. Manócskám nagyon szereti a krémleveseket, ezért gondoltam, ha salátából lehet levest készíteni miért ne lehetne spenótból is. Megpróbáltam és nagyon finomra sikeredett.


Hozzávalók:
25 dkg spenótlevél
2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál vaj
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió
5 dkg reszelt sajt

A vajat megolvasztom, az apróra vágott fokhagymát kicsit megpirítom a megolvadt vajon. Rádobom a megtisztított és alaposan lemosott spenótleveleket, majd megfonnyasztom. Hozzáadok kb. 8 dl vizet (ha van zöldségalaplé, akkor inkább azt, de most nem volt készen), sózom, borsozom, reszelek bele egy kis szerecsendiót. Az egészet felforralom, forrás után még 1-2 percet főzöm.
Ha elkészült turmixgépben 1 dl tejszín hozzáadásával pépesítem.
Reszelt sajttal tálalom.



 

Nincsenek megjegyzések: