2011. február 13., vasárnap

Ropogós zeller

Nagyon sokáig nem tartozott a házikedvencek közé a zeller. Húslevesbe belefőztem, mert abba kell, de enni nem ettük meg. Azon kívül fel sem merült, hogy főzzünk valamit zellerből. Egyszer valahol ettem zellerkrémlevest és nagyon ízlett. Azt itthon is készítettem utána többször, de továbbra is a leves volt az egyetlen felhasználási terület. Nemrég viszont a Paprika Magazinban olvasgattam, hogy készítsünk chipset különböző zöldségekből. Kipróbáltam a zellert és nagyon finom lett. Azóta többször is készítettem már, és mindig gyorsan elfogy.

Hozzávalók:
1 nagy zeller
olaj a sütéshez

A zellert megpucoltam és zöldséghámozóval vékonyan felszeleteltem (elég fárasztó, de megéri, mert vékonyan sütve szerintem finomabb lesz). Bő, nagyon forró olajban ropogósra sütöttem.


2 megjegyzés:

Mézeskalács írta...

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lehet. A zellert imádom!

Kata írta...

Nagyon jó ötletnek tűnik. A zeller mi is szeretjük, így ezt is kipróbálom! Köszi!!!!