Gesztenyéből terveztem készíteni valami finom süteményt, de szokás szerint időhiányban szenvedtem. Mivel már visszafagyasztani nem lehetett a kiolvadt gesztenyepürét, ez a gyorsan elkészíthető desszert kerekedett belőle.
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyepüré
3 dl tejszín
1 csomag vaníliás pudingpor
½ l tej
4 evőkanál cukor
24 db babapiskóta
3 dl kakaó
A tejszínt egy evőkanál cukorral kemény habbá vertem, a gesztenyepürét botmixerrel pépesítettem, majd óvatosan összekevertem a tejszínhabbal. A pudingport 3 evőkanál cukorral összekevertem, megfőztem a vaníliás pudingot.
A kakaóba áztatott babapiskóták felét egymás mellé helyeztem egy szögletes tálban. Rásimítottam a gesztenyét. Következett a második réteg babapiskóta. A pudingot még melegen egyenletesen eloszlattam a piskóták tetején.
A rétegezés hűtőben állt 1-2 órát, amíg a puding lehűlt és megdermedt. Kakaóporral megszórva tálaltam.
1 megjegyzés:
Ez nagyon tetszik,szerintem el fogom készíteni :)
Megjegyzés küldése