2009. november 28., szombat

VKF XXX - Fehérboros fügelekvár

Ötletből most nem volt hiány, de időből sajnos igen. A 30. VKF! alkamából nem tudtam semmi újdonságot készíteni, de volt a raktárban egy recept, ami bejegyzésre várt, és illik is ChefViki témájához. Amikor az utolsó érett fügéket takarítottam be, akkor készítettem ajándékozás céljából ezt a lekvárt.

Hozzávalók: 
1,5 kg érett füge 
½ kg cukor 
½ l félédes fehérbor 
10 dkg méz 
1 citrom 

A bort a mézzel felforraltam, majd alacsony hőfokon 15 percet rotyogtattam. A füge belsejét kikapartam, hozzákevertem a cukrot, a citrom kifacsart levét, majd a mézes folyamatosan kevergetve, forrástól számított 15 percig főztem. Kis üvegekbe töltöttem, száraz dunsztban hagytam kihűlni.



Nincsenek megjegyzések: