Ötletből most nem volt hiány, de időből sajnos igen. A 30. VKF! alkamából nem tudtam semmi újdonságot készíteni, de volt a raktárban egy recept, ami bejegyzésre várt, és illik is ChefViki témájához. Amikor az utolsó érett fügéket takarítottam be, akkor készítettem ajándékozás céljából ezt a lekvárt.
Hozzávalók:
1,5 kg érett füge
½ kg cukor
½ l félédes fehérbor
10 dkg méz
1 citrom
A bort a mézzel felforraltam, majd alacsony hőfokon 15 percet rotyogtattam. A füge belsejét kikapartam, hozzákevertem a cukrot, a citrom kifacsart levét, majd a mézes folyamatosan kevergetve, forrástól számított 15 percig főztem. Kis üvegekbe töltöttem, száraz dunsztban hagytam kihűlni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése