Hozzávalók:
A csirkemellhez:
1 csirkemell filé
15-20 medvehagyma levél
2 tojás
5 dkg liszt
½ kiskanál kakukkfű
só, bors
vaj, olívaolaj
2 szelet bacon
A körethez:
1 kg újburgonya
2 dl tejszín
3 gerezd fokhagyma
só
olaj a sütéshez
A medvehagymát levelenként megmostam, jól leráztam a vizet, majd vékony csíkokra vágtam. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot vertem. A tojások sárgáját elkevertem a liszttel és a kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal ízesítettem. Jól összekevertem a medvehagymacsíkokkal, majd óvatosan hozzáadtam a tojásfehérje habot. Egy kb. 20x25 cm-es tűzálló tálat kivajaztam, megszórtam liszttel és elterítettem benne a medvehagymás masszát. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 7 percet sütöttem.
A csirkemellet hosszában vékony csíkokra vágtam, enyhén megsóztam. Egy serpenyőben felmelegítettem egy evőkanál vajat és egy evőkanál olajat. A csirkemell csíkokat a forró serpenyőben 4-5 perc alatt megsütöttem.
A medvehagyma piskótát kiborítottam a tűzálló tálból. Keresztben 2 részre vágtam. A csirkemellet eligazítottam a medvehagymás szeletek közepén, majd feltekertem. Egy-egy szelet baconnal körbetekertem, hogy ne nyíljon szét a piskóta. 200 fokra előmelegített sütőben néhány perc alatt megpirítottam.
A körethez az újburgonyát alaposan megmostam, felkockáztam. Konyharuhával a vizet leitattam róla. Forró olajban megsütöttem. A fokhagymákat megpucoltam, fokhagymanyomón átnyomtam, belekevertem a tejszínbe. A burgonyát papírtörlőre szedtem, leitattam az olajat, megsóztam, majd összekevertem a tejszínes fokhagymával.
A megsült húst felszeleteltem és a tejszínes burgonyával körítve tálaltam.
2010. április 16., péntek
Csirkemell medvehagymapiskótában, fokhagymás-tejszínes újborgonyával
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
Uramatyám! Ez valami egészen fantasztikus találmány!
Nem mellesleg gyönyörű is!
És nem utolsósorban finom is! :)
Megjegyzés küldése