2010. július 30., péntek

Citromfagylalt

Nem volt egy egyszerű menet, de sikerült a festést és a festés utáni takarítást is túlélni. Közben néha főztem is, és mivel a nyár legmelegebb napjaira igazítottuk az egész felújítást, fagylaltnak is kellett készülni közben a túlélés miatt. 

Hozzávalók:
4 citrom
2 dl tej
3 dl tejszín
2 evőkanál cukor

A citromokat jól megmostam, 2 citrom héját lereszeltem, majd kifacsartam mind a négy citrom levét. A tejet és 1 dl tejszínt a reszelt citromhéjjal és a cukorral felfőztem, majd hűlni hagytam. A maradék 2 dl tejszínt kemény habbá vertem. A kihűlt tejhez hozzákevertem a citromlevet, majd óvatosan a tejszínhabot. Egy lapos tálba öntöttem és időnként átkeverve megfagyasztottam.


Nincsenek megjegyzések: