2010. július 9., péntek

Dinnye limonádé

Tegnap nálam is elkezdődött végre a hosszú nyári szabadság. Az utóbbi napokban úgy éreztem sosem végzek a papírmunkával, de azért mégiscsak összeszedtem magam szerdán, és mindent elintéztem, ami még rám várt. Szóval most augusztus végéig pihenés, láblógatás. Ami persze annyira nem valós, mert tegnap kapásból a lakás felforgatásával kezdtem, mert festés lesz. De néha az is kell... Visszatérve a  gasztro vonalra, vettem néhány napja egy nagyon ehetetlen dinnyét. Manócska nagyon szereti a görögdinnyét, bármennyit képes felfalni belőle, de ez még neki sem jött be. Kidobni nem akartam, gondoltam kipróbálom, hátha egy kicsit limonádésítva iható lesz, ha már ehető nem volt. Végülis a vizet helyettesítettem a levével a limonádéban, és így nagyon finom üdítő italt kaptam.

Hozzávalók:
kb. 2,5 kg görögdinnye
3 citrom
2 evőkanál cukor

A dinnyét felszeleteltem, kivágtam a közepét. Nagyobb darabokra vágtam, ahogy éppen alakult és kimagoztam. Botmixerrel összeturmixoltam. Az így kapott dinnyeléhez hozzáöntöttem a citromok kifacsart levét, majd belekevertem a cukrot. Hidegen fogyasztva kitűnő nyári üdítő.


3 megjegyzés:

Lizann írta...

Hát igen, ezek szerint még nincs itt a dinnyeszezon. Beleestem már néha abba a hibába, hogy veszek egy egész dinnyét és hármunknak sok, talán így a vége is hasznosítható. Köszi a tippet!

ManóAnyó írta...

Mostanában egyre inkább nem tudom, hogy mikor milyen szezon. Sajnos az időjárás eddig nem kedvezett a dinnyeérésnek, de talán majd most... Nálunk, ha finom a dinnye a mennyiség nem okoz problémát, Manócska bármennyit képes megenni :)

trendo írta...

Sok sikert kívánok aranyos kis blogodhoz és a "manóetetéshez" :)
Trendo a Gastroramustól