2010. június 20., vasárnap

Epres túrógombóc

A közelünkben lévő szedd magad eperföldeknek köszönhetően az utóbbi hetekben szinte nem volt olyan, hogy ne lett volna itthon frissen szedett eper. Ennek köszönhető a következő recept is. 

Hozzávalók: 
½ kg túró 
2 tojás 
3 evőkanál búzadara 
1 evőkanál liszt 
2 evőkanál porcukor 
10 szem közepes eper

Az öntethez:
1/2 kg eper
2 evőkanál cukor

A túrót botmixerrel áttörtem, majd hozzákevertem a tojást. Beledolgoztam a búzadarát, lisztet, 2 evőkanál porcukrot és egy kicsit állni hagytam. Felraktam egy edénybe vizet egy csipet sóval, felforraltam. A túrómasszából gombócokat formáztam, a közepükbe beágyaztam az epret. A forrásban lévő vízbe helyeztem a gombócokat, miután feljöttek a víz felszínére még 1 percet főztem. 
Az öntethez az epret botmixerrel pépesítettem, majd átpasszíroztam. Hozzákevertem a cukrot és alacsony fokozaton, folyamatosan kevergetve felforraltam, majd további 4-5 percet főztem, míg enyhén besűrűsödött.


Nincsenek megjegyzések: