A közelünkben lévő szedd magad eperföldeknek köszönhetően az utóbbi hetekben szinte nem volt olyan, hogy ne lett volna itthon frissen szedett eper. Ennek köszönhető a következő recept is.
Hozzávalók:
½ kg túró
2 tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
2 evőkanál porcukor
10 szem közepes eper
Az öntethez:
1/2 kg eper
2 evőkanál cukor
A túrót botmixerrel áttörtem, majd hozzákevertem a tojást. Beledolgoztam a búzadarát, lisztet, 2 evőkanál porcukrot és egy kicsit állni hagytam. Felraktam egy edénybe vizet egy csipet sóval, felforraltam. A túrómasszából gombócokat formáztam, a közepükbe beágyaztam az epret. A forrásban lévő vízbe helyeztem a gombócokat, miután feljöttek a víz felszínére még 1 percet főztem.
Az öntethez az epret botmixerrel pépesítettem, majd átpasszíroztam. Hozzákevertem a cukrot és alacsony fokozaton, folyamatosan kevergetve felforraltam, majd további 4-5 percet főztem, míg enyhén besűrűsödött.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése