2013. március 3., vasárnap

Bundázott narancs

Múlt héten vettem egy második láda kezeletlen héjú narancsot, és sajnálom, hogy a citromból nem rendeltem. Nekem az első fajta jobban ízlett, mit ez a "félvér". Leginkább a levét kifacsarva fogyasztjuk, meglepően lédús, 1 narancsból majdnem 1 dl lé lesz, pedig nem a mérete sem olyan nagy. De 12 kg-ból másra is jut. Igyekszem tényleg olyan felhasználásokat keresni, ahova a kezeletlen héj miatt előnyt élvez.


Hozzávalók:
3 kezeletlen héjú narancs
2 nagy tojás
1 dl fehérbor
10 dkg liszt
5 dkg porcukor
olaj a sütéshez

A narancsokat lemostam, majd 2 narancsot héjával vékonyan felszeleteltem, a harmadikat megpucoltam és gerezdekre szedtem. A tojásokat kettéválasztottam, a fehérjét habbá vertem. A sárgáját összekevertem a többi hozzávalóval, majd belekevertem a fehérjehabot is. A narancsszeleteket és a gerezdeket belemártottam a palacsintatésztánál kicsit sűrűbb masszába és forró olajban kisütöttem.
Porcukorral meghintve tálaltam.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Fantasztikusan jó ötlet! :-)