Mostanában elég sokat vagyok távol a számítógéptől, internettől. Megpróbálom a leghatékonyabban kihasználni a meleget, és csak lógatom a lábam Manócska medencéjébe, és együtt pancsolunk nagyokat. Azért főzni a nyaralóban is kell, készülnek is fényképek sorra, egyszer talán lesz időm felrakni őket. Amikor itthon vagyunk akkor meg a befőzéssel megy el az idő. Most következzen egy fantasztikusan finom málnás csokis recept a repertoárból:
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
3 evőkanál forró víz
½ csésze cukor
1 csomag vaníliás cukor
2/3 csésze liszt
4 evőkanál kukoricakeményítő
2 púpozott evőkanál kakaó
1 kiskanál sütőpor
4 evőkanál vaj
A krémhez:
2 dl tejszín
25 dkg mascarpone
15 dkg étcsokoládé
2 evőkanál porcukor
40 dkg málna
A tojásokat és a vizet a mixer legmagasabb fokozatán habosra kevertem. Hozzáadtam a cukrot és vaníliás cukrot és további 1 percet kevertem. A vajat mikroban felolvasztottam. A lisztet összekevertem a keményítővel, kakaóval és a sütőporral, majd felét alacsony fokozaton belekevertem a tojásos masszába, majd következett a másik fele. A végén adtam hozzá a már langyos olvasztott vajat. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe öntöttem. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütöttem.
Amíg sült elkészítettem a krémet. A tejszínt egy edényben megmelegítettem, majd beletördeltem a csokoládét és addig kevergettem alacsony hőfokon, amíg a csoki fel nem olvadt. Kicsit hagytam hűlni, majd összekevertem a csokis masszát a mascarponeval és a porcukorral.
Amikor a piskóta kihűlt kettévágtam. A tetejét óvatosan leemeltem. Megkentem egy adag krémmel, majd következett a málna 2/3-a, majd ismét egy adag krém. Ráhelyeztem a piskóta tetejét és megkentem a maradék krémmel, majd málnával díszítettem.
Ötletadó: Csokoládés sütemények (Alexandra)
1 megjegyzés:
Már nagyon hiányoltalak, de teljesen megértem: ha csak teheted, továbbra is lógasd a lábad Manócskával együtt a medencébe!
Ezzel a sütivel viszont nagyon érdemes volt megszakítanod a kinti programot, máris megkívántam!
Megjegyzés küldése