2009. augusztus 2., vasárnap

Töltött padlizsán

Az idei nyár szinte teljesen padlizsánmentesen telt nálunk, pedig nagyon szeretjük. De szerencsére még nincs vége a szezonnak, és még nagyon sok recept várakozik kipróbálásra, úgyhogy, ami késik nem múlik, remélhetőleg... 

Hozzávalók 2 személyre:
2 db közepes padlizsán
20 dkg sertéspörkölt
2 evőkanál sűrített paradicsom
5 dkg reszelt sajt

A padlizsánt csíkosra hámoztam, majd hosszában bevágtam és óvatosan kikapartam a belsejét, ügyelve, hogy nehogy kilyukasszam. Enyhén megsóztam belülről. A sertéspörköltet a sűrített paradicsommal és a padlizsán kikapart belsejével elektromos aprítóban összeaprítottam, majd beletöltöttem a padlizsánokba. 200 fokos sütőben fóliával letakarva 30 percet sütöttem. Leszedtem a fóliát, megszórtam a reszelt sajttal és további 10 percet pirítottam a sütőben.


2 megjegyzés:

napmátka írta...

Hú, de jó lehetett pörkölttel! Én is megcsinálom!

ManóAnyó írta...

Nekem még mindig a grillezett padlizsánra fáj a fogam, amit Nálad láttam. Remélem a héten eljutok piacra, mert itt a zöldségesnél nagyon csúnya a padlizsán.