2009. augusztus 30., vasárnap

Almakehely

Egy ideig körte recepteken agyaltam, hogyan lehetne hasznosítani a sok lehullott gyümölcsöt, most az almán a sor. Ami lehull a fáról, azt aznap, vagy másnap el kell fogyasztani, mert az ütődés miatt nem bírja huzamosabb ideig. Manócska pedig szinte minden darabot kipróbál, de csak nagyon ritkán talál olyat, amelyet érdemesnek tart rá, hogy második falatot is egyen belőle.

Hozzávalók 3 pohárhoz:

8 alma
1 joghurt
2 evőkanál méz
csipet fahéj
1 citrom
6 db babapiskóta
1 marék mogyoró
2 evőkanál almapálinka

Az almákat meghámoztam, apró kockákra vágtam. 1 evőkanál mézzel és fél citrom reszelt héjával és levével megpároltam az almát. A joghurtot összekevertem 1 kanál mézzel és a citrom másik felének reszelt héjával. A mogyorót késsel felaprítottam. A babapiskótát összetörve elosztottam a poharak alján, majd 2 pohárban a babapiskótát meglocsoltam 1-1 evőkanál almapálinkával (a harmadik pohár Manócskáé). Következett a megpárolt alma, majd az alma tetejére kanalaztam a joghurtot. Aprított mogyoróval díszítettem. 


2 megjegyzés:

trinity írta...

Ezt most is elkanalazgatnám....

erős ildikó írta...

Azt hiszem, ehhez minden van itthon, köszi!