2009. november 19., csütörtök

Gesztenyefelfújt

Fagyasztott gesztenyét  egész évben lehet kapni, nekem mégis inkább késő őszi, téli csemege. Idén is már több édességet készítettem belőle, most következzen egy a sokból:

Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott gesztenyepüré
2 dl tejszín
2 tojás
3 evőkanál cukor
csipet só
vaj

A gesztenyét kiengedtem, majd botmixer segítségével összekevertem a tejszínnel és a tojássárgájával. A fehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá vertetem, majd óvatosan a gesztenyemasszához kevertem. Három kisebb hőálló tálat kikentem vajjal, majd háromnegyedig megtöltöttem a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütöttem.
Vörösboros szilvaszósszal tálaltam.


2 megjegyzés:

GasztroRéka írta...

Pont ilyen receptet kerestem! Horváth Ilonának van egy olyan gesztenyepüré változata,amire almahabot tesz,de ahhoz rengeteg alma kell. Ezt olvasgatván eszembe jutott,hogy jó lenne önmagában egy gesztenye felfújt,és erre tessék!:)
Mindenképp kipróbálom!

ManóAnyó írta...

Az almahabos is nagyon finom lehet. Meg is nézem majd, mert van még néhány kiló elhasználandó alma. De ezt mindenképpen ajánlom, mert nagyon egyszerű és finom.