Fagyasztott gesztenyét egész évben lehet kapni, nekem mégis inkább késő őszi, téli csemege. Idén is már több édességet készítettem belőle, most következzen egy a sokból:
Hozzávalók:
25 dkg fagyasztott gesztenyepüré
2 dl tejszín
2 tojás
3 evőkanál cukor
csipet só
vaj
A gesztenyét kiengedtem, majd botmixer segítségével összekevertem a tejszínnel és a tojássárgájával. A fehérjéket egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá vertetem, majd óvatosan a gesztenyemasszához kevertem. Három kisebb hőálló tálat kikentem vajjal, majd háromnegyedig megtöltöttem a masszával. 180 fokra előmelegített sütőben 15 percet sütöttem.
Vörösboros szilvaszósszal tálaltam.
2 megjegyzés:
Pont ilyen receptet kerestem! Horváth Ilonának van egy olyan gesztenyepüré változata,amire almahabot tesz,de ahhoz rengeteg alma kell. Ezt olvasgatván eszembe jutott,hogy jó lenne önmagában egy gesztenye felfújt,és erre tessék!:)
Mindenképp kipróbálom!
Az almahabos is nagyon finom lehet. Meg is nézem majd, mert van még néhány kiló elhasználandó alma. De ezt mindenképpen ajánlom, mert nagyon egyszerű és finom.
Megjegyzés küldése