A medvehagyma nevével kb. 3 éve találkoztam először egy természetjáró TV műsorban mutatták be, hogy a természetben mennyi található, hozzátéve, hogy aki nem ismeri, ne álljon neki szedni, mert könnyen összetéveszthető hasonló külalakú, mérgező növények levelével. Akkor meg is feledkeztem róla, viszont múlt tavasszal a zöldségesnél találkoztam vele, vettem is gyorsan, és nagyon megkedveltük. Idén már kifejezetten kerestem, de szedni azért még nem merném. Persze biztos vagyok benne, hogy azért annyira mégsem összekeverhető, 4-5 csokor elfogyasztása után valószínűsítem, hogy felismerném.
Hozzávalók:
A rizspogácsához:
15 dkg főtt rizs
1 tojás
2 evőkanál liszt
só, bors
olaj a sütéshez
A medvehagymakrémhez:
30 levél medvehagyma
1 nagy marék dió
1 evőkanál fenyőmag
2-3 evőkanál víz
só, bors
A főtt rizst összekevertem a tojással, sóztam, frissen őrölt borssal ízesítettem, majd belekevertem annyi lisztet, hogy formázható masszát kapjak (kb. 2 evőkanál). Pogácsákat formáztam és forró olajban kisütöttem.
A krémhez a hozzávalókat turmixgépbe tettem, pépesítettem.
3 megjegyzés:
Biztosan nem kevernéd össze!Lassan kezd virágozni,tehát lejár a szezonja,a gyöngyvirág,amivel riogatni szokás a jónépet,most kezdi a leveleit 'nyitni'.Amennyiben van(lesz)lehetőséged keress gyüjtőhelyeket,nagyon megéri!
Milyen kép! Meg kell tökéletes.
A üdvözletét TÉSZTA mesevilágán
Jövőre elviszlek magammal és együtt szedünk ;o)
Megjegyzés küldése