Hozzávalók:
½ kg eper
3 tojás
20 dkg liszt
1 evőkanál cukor
½ csomag sütőpor
csipet só
olaj a sütéshez
A tojásokat két tálba szétválasztottam. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá vertem. A sárgájához hozzáöntöttem a megmosott, jól lecsöpögtetett epret és botmixerrel összeturmixoltam. Az összeturmixolt eperhez öntöttem a lisztet, a cukrot és a sütőport és habverővel összedolgoztam. A végén az epres masszához óvatosan hozzákevertem a fehérjehabot. Egy serpenyőben felmelegítettem egy evőkanál olajat és evőkanálnyi adagokban kisütöttem a palacsintákat.
Friss eperrel tálaltam.
2010. május 10., hétfő
Epres palacsinta
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése