2010. április 4., vasárnap

Sacher-nyuszi

Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Hozzávalók:
A piskótához:

8 tojás
20 dkg étcsokoládé
20 dkg vaj
20 dkg liszt
10 dkg porcukor
10 dkg kristálycukor
3 evőkanál tejszín
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor

A mázhoz:
baracklekvár
20 dkg étcsokoládé
½ dl tejszín

A csokoládét apró kockákra törtem, egy edénybe dobálta, ráöntöttem a 3 evőkanál tejszínt, nagyon alacsony hőfokon, állandóan kevergetve megolvasztottam. A vajat mikroban megolvasztottam, hozzákevertem az olvasztott csokoládéhoz. Belekevertem a masszába a porcukrot és vaníliás cukrot, majd a tojássárgákat. A fehérjéket a kristálycukorral kemény habbá vertem. A lisztbe belekevertem a sütőport, a csokimasszához kevertem, végül óvatosan összekevertem a csokikrémet a tojásfehérjével. A tésztát sütőpapírral bélelt tepsibe simítottam. 180 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 15 percet sütöttem, majd 150 fokra állítva a sütőt, további 35 percet sütöttem. 
Amikor a piskóta kihűlt nyusziforma süteménykiszúróval kivágtam a figurákat. A nyuszikat óvatosan kettévágtam. Megkentem az egyik felet baracklekvárral és rátettem a másik felét a nyuszinak. A csokoládét a tejszínnel összekeverve, gőz felett felolvasztottam. A nyuszikat bevontam a csokimázzal. Fél órára a hűtőbe tettem, míg a csokimáz megdermedt.



1 megjegyzés:

Kata írta...

Boldog húsvétot! :o) Pussz!