2010. július 27., kedd

Édesburgonya-kukorica krémleves


Hozzávalók:
2 cső kukorica
1 db édesburgonya
1 dl tejszín
néhány bazsalikomlevél
só, bors

A kukoricát elektromos párolóban megpároltam. Az édesburgonyát apró kockákra vágtam, majd annyi vízben, amennyi bőven ellepte, felraktam főzni. Amikor az édesburgonya megpuhult belevágtam a kukoricacsőről a szemeket, sóztam, enyhén megborsoztam és 1-2 percig még forraltam. Hozzáöntöttem a tejszínt, beledobtam a bazsalikomleveleket és turmixgépben az egészet összeturmixoltam. 


4 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Nagyon izgalmasan hangzik!

És mennyire gyönyörű színek!!!

Kata írta...

Tegnap vettem édesburgonyát - a Te hatásodra ;o) - van itthon kukorica, egyértelmű, hogy elkészítem a levesed! Köszi az ötletet! :)

ManóAnyó írta...

Kata, kíváncsi vagyok a véleményedre. Én mi van itthon alapon főztem meg, de mindenképp lesz folytatás is :)

Kata írta...

Megcsináltam, némi változtatással: átszűrtem!!!, egyszerűen nem bírtam csak úgy tálalni annyira sűrű volt, fűszernek koriandert tettem bele és citromlevet, ráadásul elég nagy volt az édesburgonyám ( 40 dkg - s ), így 3 cső kukoricát adtam hozzá. Nem volt rossz, de nem rajongam érte, lehet, hogy nem szeretem annyira a kukoricát, mint Te? :P :D De azért köszi az ötletet, jó volt kipróbálni és játszani az ötlettel! :o)
Ui.: küldtem Neked múlt szombaton mms - t Szegedről, ma jött az üzi, hogy nem kaptad meg :S