A múlt hétvégi csülöknap másik fogása az alábbi aszpikos csülök. Szintén az új Szufléban figyeltem fel a receptre, a szilveszterre ajánlott fogások között. Még nem vagyok teljesen biztos benne, de azt hiszem része lehet a szilveszteri menünek. Persze bizonytalanságom nem a finomságából adódik, hanem mert 20 személyre kell készíteni, az alábbi adagot pedig hárman is elég gyorsan elfogyasztottuk.
Hozzávalók:
1 db közepes füstölt csülök
1 fej vöröshagyma
6 gerezd fokhagyma
2 kisebb sárgarépa
petrezselyem
8-10 szem bors
citrom
3 lapzselatin
1 fej lilahagyma
só
olívaolaj
balzsamecet
A csülköt a répával, hagymával, fokhagymával és a borssal
addig főztem, amíg könnyen levált a csontról. Amikor megfőtt apróra tépkedtem.
Egy marék apróra vágott petrezselymet összekevertem 2 citrom lereszelt héjával.
Egy kis szilikonformába beleszórtam egy réteg csülökhúst, megszórtam a citromos
petrezselyemmel, majd újra csülök, petrezselyem, amíg a forma megtelt. Leszűrtem
2,5 dl főzőlevet, megolvasztottam benne a zselatinlapokat, a húsra öntöttem. Hűtőben
egy éjszakát dermesztettem.
A lilahagymát felaprítottam, enyhén sóztam ráöntöttem 2
evőkanál olívaolajat és 1 evőkanál balzsamecetet, összekevertem.
A formából kiborítottam az aszpikos csülköt, az elkészített
lilahagymával és tormával tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése