Péntekre nagy sütős-főzős napot terveztem, de játszóház lett belőle. Így maradt szombatra a húsvéti készülődés, persze jelentősen lecsökkentve a listát, amit terveztem. A Marlenka viszont nem maradhatott ki. Nem sorolom a leggyorsabban elkészülő sütemények közé, de szerintem a végeredmény kárpótolja a fáradozást. Az eredeti 6 lapból csal ötöt sikerült összehozni, mert Dóri is nagyon szeretett volna beszállni a sütésbe, így a hatodik lapból nyuszi, kacsa illetve tulipán lett (ilyen kiszúróformák voltak itthon). Viszont elmondhatom, hogy aprósüteménynek is nagyon finom lett a tészta, nemcsak rétegezve krémesen állja meg a helyét.
Hozzávalók:
70 dkg liszt
30 dkg cukor
12 dkg vaj
3 evőkanál méz
1 evőkanál szódabikarbóna
3 tojás
A krémhez:
5 dl sűrített tej
2 csomag étcsokoládés pudingpor
6 dl tej
10 dkg cukor
20 dkg vaj
A tésztához való mézet és vajat felolvasztottam és összegyúrtam a tészta többi hozzávalójával. A tésztát 6 egyenlő részre osztottam. Vékony lapokká nyújtottam, 170 fokos sütőben, sütőpapírral kibélelt lapos tepsiben laponként 6-6 perc alatt megsütöttem.
A sűrített tejet az üvegben kb. 40 percet forraltam (amíg a lapok sültek). A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingkrémet főztem. A besűrűsödött sűrített tejet, a pudingot és a vajat kikevertem. A lapokat megkentem a krémmel, a tetejét is bekenve. 1 napot állni hagytam. Tálalásnál kakaóporral megszórva tálaltam.
Ötletadó: sutnijo.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése