Tegnap 10 kg sárgabarackkal tértem haza. Időm természetesen most sem
volt vásárolni, de véletlenül meghallottam egy beszélgetést, hogy egyik
kolléganőm tud hozni, rövid gondolkodás után lecsaptam rá, így
munkahelyre szállították. Persze előző nap megbeszéltem magammal és
anyukámmal, hogy idén nem lesz befőzés, mert annyi lekvárom maradt még
az elmúlt évekről. De befőtt az jöhet, így jött a barack is. Végül lett
5 üveg befőtt, 5 üveg lekvár (a puhább darabokkal is kezdeni kell
valamit) és még néhány apróság. Az egyik ez a töltött változat. Nagyon
finom görög túrót vettem a CBA-ban, ez volt az ötletadó. Ebben a
melegben kifejezetten ideális recept, mert gyorsan elkészíthető, főzés
nélkül. Nekem nagyon bejön az ízkombináció, de nem vagyok benne biztos,
hogy mindenki egyből lecsap a receptre, aki olvassa.
Hozzávalók:
20 db sárgabarack
20 dkg görög túró (juh és tehén keveréke)
20 dkg paraszt sonka
1 kiskanál magos mustár
1 mokkáskanál zsálya
bors
A sonkát nagyon apró kockákra vágtam. Összekevertem a töltelék hozzávalóit. Felezett sárgabarackokba töltöttem. Lehűtve tálaltam.
Ötletadó: Stahl Magazin
1 megjegyzés:
Nagyon szép blog! Köszönöm.
István
szerkesztő
http://freehungarianvoice.blogspot.com/
Megjegyzés küldése