A szilvesztert mostmár hagyománynak mondhatóan Visegrádon töltöttük. eddig minden évben készítettem valami meglepetés finomságot, most sem akartam alábbadni. Ezeket a csokicsomagocskákat választottam. A mingonnal nem is jutott eszembe azonosítani, de amikor megkóstoltam a saját ajándékcsomagom, egyből a mignon jutott eszembe az ízéről. Nem vagyok egy nagyon mignon rajongó, nekem a cukrászdai változatok nagyon édesek, sosem jutna eszembe azt rendelni egy cukrászdában. De ez kifejezetten finomra sikeredett, mignonnak is elmenő sütike lett. Perzse a becsomagolása kicsit tovább tart, mint egy hagyományos csomagé.
Hozzávalók 24 darabhoz:
15 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
2 evőkanál kakaópor
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet só
3 tojás
0,5 dl forralt bor
1 dl olaj
1 kis üveg meggybefőtt
A mázhoz:
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
4 evőkanál tejszín
Színes Dr. Oetker Dekor Toll a díszítéshez
A hozzávalókat a meggy kivételével alaposan összekevertem, majd
óvatosan belekevertem a lecsepegtetett meggyet. A tésztát egy 20x30 cm-es
sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöttem. 150 fokra előmelegített (légkeverés) sütőben 35 perc
alatt megsütöttem. A tepsiben hagytam kihűlni, majd felkockáztam. Egy edényben
alacsony hőfokon a csokoládét az olajjal és tejszínnel megolvasztottam. Egy kicsi
mély tálba öntöttem és felkockázott süteményt az olvasztott csokoládéba
mártottam. Amikor a máz megszilárdult dekor tollal díszítettem.
2 megjegyzés:
Ügyi vagy! Nagyon tetszik! Pláne, hogy csokis :-))
Köszi. A meggy helyett mehet bele narancs is szerintem :)
Megjegyzés küldése