2009. szeptember 11., péntek

Almás-sajtos karaj


Hozzávalók:
6 szelet karaj
2 gerezd fokhagyma
1 ág rozmaring
4 közepes alma
2 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
10 dkg sajt
só, bors

A hússzeleteket kiklopfoltam, mindkét oldalukat megsóztam, borsoztam és beleforgattam a lisztbe. Egy serpenyőben felmelegítettem az olajat, beletettem a húst, mellé dobtam a fokhagymát és a rozmaringot. Mindkét oldalukat 3-3 percig sütöttem, majd egy tűzálló tálba tettem. Az almákat megpucoltam, közepüket kivájtam, majd felkarikáztam. A sajtot lereszeltem. Az almakarikákat elosztottam a hússzeleteken, a vajat rámorzsoltam az almára, majd megszórtam a reszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 20 percet, majd fólia nélkül további 10 percet sütöttem.
Zelleres krumplipürével tálaltam.



1 megjegyzés:

duende írta...

Szia Manóanyó!
Ja van kedved játszani:
http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/09/hala.html