2009. december 20., vasárnap

Nyelvhal paprikamártással

Nyelvhalat most készítettem először, sokáig keresgéltem, hogy mi legyen belőle. Már majdnem megsütöttem csak simán sóval, citrommal, de végül csak nem nyugodtam bele, hogy valami mártás ne kerüljön mellé. És, ha már mártás, akkor meg is sütöttem benne, hogy az ízek még jobban összeolvadjanak.

Hozzávalók:
4 nyelvhal filé (kb. 80 dkg)
3 dl paprikamártás
10 dkg feta sajt
1 kiskanál majoranna
1 kiskanál kakukkfű

A paprikamártáshoz hozzáadtam a fetát és a fűszereket, majd botmixer segítségével összeturmixoltam.
A halfiléket egy tűzálló tálba fektettem, ráöntöttem a paprikamártást. 180 fokra előmelegített sütőben lefóliázva 12 percet sütöttem, majd fólia nélkül további 5 percet. 


Nincsenek megjegyzések: