Nehezen álltam neki, ennek a már hónapok óta tervezgetett nudlinak. Mindig időhiányban szenvedek, ezért az időigényes recepteket csak gyűjtögetem, hogy majd egyszer... Ennek a nudlinak ma jött el az ideje. Nem terveztem akkora adagot, de megint úgy jártam, hogy nagyon sok lisztet vett fel a tészta, lehet, hogy 40 dekánál még több is volt, nem mértem csak öntöttem. De így maradt egy adag a fagyasztóba is, jó lesz az időhiányos napokra.
Hozzávalók:
½ kg burgonya
3 darab nagyobb alma
1 tojás
2 evőkanál cukor
40 dkg liszt
só
5 dkg vaj
A burgonyát meghámoztam, apró kockákra vágtam, enyhén sós vízben megfőztem. Amikor megfőtt leszűrtem és áttörtem. Az almákat megpucoltam, lereszeltem. A tojásfehérjét egy csipet sóval közepesen kemény habbá vertem. Az almát hozzákevertem a már kihűlt burgonyához, belekeverem a tojássárgáját, a cukrot, majd a habbá vert fehérjét. Lassan adagolva elkezdtem hozzákeverni a lisztet. Annyi lisztet adtam hozzá, hogy gyúrható tésztát kapjak. Kb. 3-4 cm-es nudlikat sodortam. Enyhén sós lobogó vízbe dobáltam a tésztát, miután feljött a víz felszínére még 3 percet főztem. Leszűrtem a nudlit. Egy serpenyőben megolvasztottam a vajat, majd a nudlikat átforgattam, megpirítottam a forró vajon.
Baracklekvárral tálaltam.
Ötletadó: Nők Lapja Konyha - 2009. dec.
2 megjegyzés:
Hű ez olyan guszta hogy holnap ki is próbálom .Nagyon jó hogy megosztjátok másokkal a receptjeiteket .
Nekem nagyon ízlett, nem a szokásos nudli íze van, az alma nagyon jó hatással van rá.
Én is örülök, hogy mások megosztják velünk a recepteket, nagyon szeretek gasztroblogokat böngészni és tervezgetni közben :)
Megjegyzés küldése