2009. december 12., szombat

Csokifelfújt

A Nők Lapja Konyhában találtam ezt a receptet, és elég sokáig szemezgettem vele, mert a gesztenyés édességek előnyt élveztek, de végül nem tudtam ellenállni. Nagyon gyorsan elkészül, nagyon finom :) Én 10 percet sütöttem, de kevesebb is elég lett volna, mert így nem lett annyira folyós, mint a mintaképen, de azért nem dobtuk ki. Ja, és amióta ezt készítettem sikerült beszereznem igazi felfújt formákat. Bár nagyon szeretem ezeket a kerámia formákat, de ez egy adag édességnek sok volt. Már ki is próbáltam az új szerzeményeimet a héten, sütőtök felfújtat készítettem bennük, recept hamarosan következik.

Hozzávalók: 
20 dkg étcsokoládé 
10 dkg vaj 
5 dkg cukor 
4 tojás 
1 evőkanál liszt 
2 evőkanál kakaópor 

vaj a forma kikenéséhez 

A vajat és a csokoládét gőz fölött felolvasztottam. A tojásfehérjét a cukorral közepesen kemény habbá vertem. Az olvasztott csokoládéhoz kevertem a tojássárgáját, a lisztet, a kakaóport, majd óvatosan a tojásfehérjét. 3 kis tűzálló tálat kikentem vajjal, majd háromnegyedig töltöttem a masszával. 250 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütöttem, amíg a teteje megszilárdult.


2 megjegyzés:

Freya írta...

Szia!

Most bukkantam rá a blogodra, nagyon tetszik, biztos, hogy sokszor vissza fogok ide még térni :)
Én nemrég indítottam blogot, bár csak részben gasztro, de talán érdekelni fog ;)
http://kincseslada-freya.blogspot.com/

ManóAnyó írta...

Szia Freya!

Örülök, hogy tetszik a blog :)