Az idei tavasz első újburgonyája:
Hozzávalók:
1 kg újburgonya
3 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál só nélküli ételízesítő
só, bors
10 dkg feta
madársaláta
A burgonyát jól megmostam, papírtörlővel megszárítottam. Egy nagyobb tálba vágtam, mérettől függően felezve vagy negyedelve. Ráöntöttem az olajat, megfűszereztem, megszórtam a szezámmaggal, az egészet jól összekevertem. Egy nagy tepsibe borítottam, megpróbáltam a vágásfelülettel lefele elhelyezni. 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütöttem. Salátaágyon, felkockázott fetával megszórva tálaltam.
Ötletadó: Nők Lapja Konyha - 2009 május
3 megjegyzés:
Már van újkrumpli??? Uramisten. Rohannom kell a piacra, imádom!
Így, ahogy van, jöhet a fotómodell :-)))
Én is rácsodálkoztam, amikor megláttam, de inkább a 160 Ft/kg ár döbbentett meg, sokkal többre számítottam.
Aztaaaa... Még igy ebéd után is befalnám az egész tányérral!!!
Megjegyzés küldése