Leültünk ebédelni. Dodó örömmel újságolta Apának, hogy Anya főzött mazsolalevest. Igazából nem leves, de mazsolából készült, az tény. Nem édes, nem savanyú, nem sós. Olyan pont sülthús mellé való.
Hozzávalók:
4 csirkecomb
2 kiskanál só
2 kiskanál pirospaprika
kakukkfű
rozmaring
3 evőkanál olaj
1 közepes fej vöröshagyma
10 dkg mazsola
2 evőkanál áfonyalekvár
2 dl édes fehérbor
1 marék friss koriander
2 evőkanál olívaolaj
A csirkecombokat megmostam, félbe vágtam. A kakukkfüvet és rozmaringot lemostam, felaprítottam. Az olajban elkevertem a fűszereket és bekentem vele a combokat. Egy tepsire helyeztem. 180 fokon fóliával letakarva 30 percet sütöttem, majd mindkét oldalukat megpirítottam, kb. 5-5 perc alatt.
A lekvárhoz a hagymát apróra vágtam. Az olajat felmelegítettem, a hagymát megpirítottam, beledobtam a mazsolát ás áfonyalekvárt, néhányat kevertem rajta, majd ráöntöttem a fehérbort és beleszórtam a felaprított koriandert. Alacsony hőfokon, időnként megkeverve, besűrűsödésig főztem (kb. 30 perc).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése