2009. április 1., szerda

Csokis-diós puszedli

Nagyon gyorsan elkészíthető finomság vendégvárásra, meg csak úgy...

Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
10 dkg étcsokoládé
10 dkg dió
1 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
2 tojásfehérje
1 púpos evőkanál barna cukor


A diót ledaráltam. A csokoládét apró darabokra törtem és gőz fölött megolvasztottam. A diót és a lisztet belekevertem a felolvasztott csokoládéba. A tojásfehérjét egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá vertem A tojáshabba óvatosan belekevertem a csokis-diós keveréket.
Egy kiskanál segítségével szilikonlappal bélelt tepsibe halmoztam a masszát. 175 fokra előmelegített sütőben10 perc alatt megsütöttem a puszedliket.

Ötletadó: Stahl Judit – Büntetlen örömök


Nincsenek megjegyzések: