2009. április 9., csütörtök

Töltött csülök

Hétköznapokon általában nem szoktam húsos ételeket főzni, de ezt a csülköt hétvégére terveztem, akkor viszont nem volt időm elkészíteni, mert Manócska számára játszótér építési projektbe kezdtünk az udvaron. A játszótér elkészülte pedig fontosabb, mint a csülök :) Olyan jó, hogy végre nem kell órákat öltözködni, mielőtt kiszaladunk az udvarra, Manócska nagyon nem bírta a sok ruhát. A téli felszerelésben sokszor mozdulni sem volt kedve, bezzeg most... Szóval tegnapra maradt a csülök. Nagyon finom húsvétra hangoló vacsora lett belőle.

Hozzávalók:
1 füstölt csülök
10 dkg reszelt sajt
1 dl tejföl
1 tojássárgája
½ dl zsemlemorzsa
20 levél medvehagyma
só, bors

A csülköt kb. másfél óra alatt puhára főztem. A medvehagyma leveleit külön-külön alaposan lemostam, majd felaprítottam. A töltelék hozzávalóit összekevertem, a sóval óvatosan bántam, mert a csülök is sós. A főtt csülök csontját egy rövid pengéjű kés segítségével óvatosan körbevágtam, majd kihúztam. A csont helyére betöltöttem a sajtos tölteléket. Tűzálló tálban, 220 fokon (nem melegítettem elő a sütőt) 40 percet sütöttem. 

Ötletadó: Nők Lapja Konyha


2 megjegyzés:

napmátka írta...

Ez igen, megadod a módját!! Mit esztek akkor húsvétkor (ha ez csak a ráhangolódás?)

ManóAnyó írta...

Húsvétkor a szülőknél szoktunk enni, nálam mindig kimarad az ünnepi főzőcskézés :)