2010. január 9., szombat

Fetakrémes lazac

Lassan egy éve, hogy kinéztem magamnak ezt a lazacot. Amikor a karácsony előtti napokban a szülinapi vacsorámat tervezgettem, valami gyors és finomat szerettem volna, ami munka után is seperc alatt elkészíthető, ugyanakkor nem vajaskenyér felvágottal. És szerencsémre eszembe jutott ez a lazac. Gyorsan elkészül, finom, minden amire vágytam. Manócska miatt csak a fele krémbe kevertem chilit, és az arányokat jól számoltam, mert tényleg szinte a felét megette, annyira ízlett neki. Már attól féltem, hogy rosszul lesz tőle :)

Hozzávalók:
1 kg lazacfilé
20 dkg feta sajt
1 kis pohár tejföl 
1 nagy piros paprika
chili
olívaolaj


A lazacfilékről lehúztam a bőrt, a maradék 1-2 szálkát kitapogattam, csipesszel kihúztam.
A filéket felszeleteltem, sóztam, megkentem olívaolajjal és fóliával bélelt tepsire helyeztem. A paprikát apró kockákra vágtam. A fetát villával összetörtem, hozzákevertem a tejfölt, a felkockázott paprikát, és a felébe egy kis chilit is. A lazacszeletek tetejére halmoztam, 200 fokos sütőben 20 percet sütöttem.


2 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Húúúúúúúúha! Nagyot nyelő smiley :-)))

Zseniálisan hangzik!

ManóAnyó írta...

Nagyot nyelő smiley :)))))))