2010. január 12., kedd

Rakott csirkemell

Néhány évvel ezelőtt egy kolléganőm mesélte ezt a nagyon egyszerű receptet. Azóta többször terítékre került, nem lehet megunni. Füstölt sajt nélkül is próbáltam már, meg csak füstölt sajtból is, nekem a legjobban fele-fele arányban használt sajttal ízlett. A bacont most csak ráadásként raktam a tetejére, általában nem szoktam, de el kell ismerni, nem ártott neki :) 

Hozzávalók:
2 csirkemell filé
10 dkg sajt
10 dkg füstölt sajt
1 nagy pohár tejföl
1 evőkanál pirospaprika
só, bors
néhány szelet bacon
1 evőkanál vaj

A csirkemell filéket felszeleteltem. Kicsit megütögettem, csak a lapítás kedvéért, mindkét oldalukat, megsóztam, megborsoztam. A sajtokat lereszeltem, összekevertem. A pirospaprikát belekevertem a tejfölbe. Egy tűzálló tálat kikentem a vajjal. Leraktam egy sor csirkemellet, megkentem a tejföl felével, majd rászórtam a sajt felét. Hasonló sorrendben következett a második réteg. A tetejére rátettem néhány szelet bacont. A tálat lefóliáztam. 200 fokos sütőben 30 percet sütöttem (nem volt előmelegítve), majd levettem a fóliát és további 10 percre visszatettem. 


4 megjegyzés:

napmátka írta...

Jaj nekem, ez káprázatos, ki kell próbálnom! (Köszi!:)

Kata írta...

10 perce tátom a szám és röhögök felváltva :o))) Ez aztán a meglepi!!
Helloooo!

Kata írta...

Ja, és véletlenek nincsenek!! 3 napja folyamatosan az eszemben jársz és erre tessék, ma idetévedek ... hm ...

ManóAnyó írta...

Szia Kata!
Ez aztán a meglepi nekem is! Micsoda lebukás :)))