2009. április 3., péntek

Csokoládés madártej

Ha nem ismerném a hugom, azt gondolnám, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné a madártejet. De hugicám semmit nem szeret, aminek köze van a vaníliához. Neki találták ki a csokis verzióját a madártejnek. Igaz, ezt az adagot nem Neki készítettem, de egyszer majd elkészítem Neki is :) 

Hozzávalók:
1 l tej
6 tojás
12 dkg cukor
10 dkg 70%-os csokoládé
1 kávéskanál őrölt fahéj

csokireszelék a díszítéshez

A tejet feltettem melegedni. A tojásokat szétválasztottam. A tojásfehérjékből a csipet sóval és a cukor felével kemény habot vertem. Miután a tej felforrt, alacsony fokozatra tekertem, és kanállal a felvert fehérjéből habgaluskákat szaggattam bele. Egy-egy adagot 5 percet főztem, félidőben megfordítva a galuskákat, majd szűrőkanállal egy tányérra szedtem. A mártáshoz a tejet újra felforraltam, beledobtam a darabokra tört csokit, és folyamatosan kevergetve felolvasztottam. Egy nagyobb tálban összekevertem a tojássárgákat, a cukrot és fahéjat, majd folyamatosan kevergetve, fokozatosan hozzáadtam a csokis tejet. Visszaöntöttem a lábasba és kis lángon folyamatosan kevergetve besűrítettem.
Az elkészült madártejet csokireszelékkel tálaltam.

Ötletadó: Fakanál 2008 november

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Még nem láttam hasonlót, igazán egyedülálló ötlet és nagyon finom lehet!

trinity írta...

A 70%-os csokival csak finom lehet!!

Encsyke írta...

Mmmm.... Hát elég baj, hogy nem nekem készült :) Remélem nem kell sokat várnom, hogy nekem is csinálj! Csak azért, ha én is csinálok, legyen viszonyítási alap ;)