2009. április 15., szerda

Kókuszos csirkeleves

Nemrég a Bécsi úti Symbol étteremben vacsoráztam volt középiskolai osztálytársakkal. Ott kóstoltam egy nagyon finom "Enyhén csípős kókuszos, lime-os csirkeraguleves"-t, ami végül nem hagyott nyugodni, itthon is ki kellett próbálni. Megpróbáltam visszaidézni az ízeket, hogy mi lehetett benne, nem biztos, hogy teljesen sikerült, de az itthon készített leves is nagyon ízlett. Persze utánanézegettem, hogy miből is készülhetett a leves és Vestanál találtam egy jó is összeállítást hasonló levesekből. Ezekből kiindulva már nem is volt olyan nehéz dolgom. A chilit most nem főztem bele, csak tálalásnál raktam a levesbe, mert Manócskának is ezt a levest szántam ebédre. (Neki is nagyon ízlett :) )

Hozzávalók:
1 csirkemellfilé
1 közepes hagyma
2 evőkanál vaj
1 evőkanál olaj
3 evőkanál kókuszreszelék
2 dl tej
1 húsleves kocka
2 közepes répa
1 dl tejszín
1 lime leve
só, bors, curry
chili paprika


A kókuszreszeléket beáztattam a tejbe. A csirkemellet apró kockákra vágtam. A hagymát aprítógéppel felaprítottam. A vajat és az olajat egy lábasban melegíteni kezdtem, amikor a vaj felolvadt beledobáltam a csirkemell kockákat és 4-5 percet pirítottam. Amikor kellően megpirult felöntöttem 1 l vízzel, beleöntöttem a kókuszos tejet és beledobtam a leveskockát. A répákat tisztítás után elharmadoltam és vékony csíkokra vágtam, majd beledobtam a levesbe egy kis só, frissen őrölt bors és egy kiskanál curry kíséretében. Néhány perc rotyogtatás után, amikor a répa is megpuhult felöntöttem a tejszínnel és a lime levével, majd levettem a tűzhelyről. A chilivel tálaláskor ízesítettem.


5 megjegyzés:

duende írta...

Jó ötletet adtál, én is kipróbálok majd valami hasonlót! Köszi szépen!:))

Tetszik a leveske! :)

ManóAnyó írta...

Én nem igazán vagyok oda a csipős ételekért, de ez nagyon finom. Lehet, hogy megszeretem a chilit? :)

duende írta...

:)))

Én rajongó vagyok. Csilirajongó. No meg a kókuszt is szeretem. :)))) (Cicában is... így hívják ugyanis a szép hófehér macsekunkat)

ManóAnyó írta...

Kókusz igazán helyes macsek :) emlékeztem, hogy már láttam egy bejegyzésedben, most visszakerestem.

duende írta...

Köszi, aranyos vagy. :)