2009. június 7., vasárnap

Csirkemájas saláta

Néhány perce írtam be ChefViki ropogós csirkemájfalatjaihoz, hogy ritkán készítek májat. Utána elkezdtem a fényképeket böngészgetni és azonnal megakadt a szemem ezen a csirkemáj salátán. Olyan régen készült, hogy már el is felejtettem :) Nem is volt kérdés, hogy akkor melyik recept következzen a várakozók listájából. Amikor fényképeztem a petrezselyem még lemaradt, de utólag pótoltam :)

 

Hozzávalók:
30 dkg csirkemáj
1 fej saláta
1 lilahagyma
1 csokor újhagyma
2 alma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
4 zsályalevél
2 evőkanál olaj
só, bors

A májat megmostam, lecsepegtettem. Az olajat egy serpenyőben felmelegítettem, beledobtam a májat és a zsályaleveleket. 6-8 perc alatt átsütöttem a májat. A salátát leveleire szedtem, megmostam minden levelet, kicentrifugáztam, majd apró darabokra téptem. Az almákat megpucoltam, apró kockákra vágtam. A hagymákat is felaprítottam. A hozzávalókat összekevertem egy salátás tálban. A serpenyőben léve pecsenyeléhez kevertem a citrom levét, sóztam, borsoztam, és ráöntöttem a salátára. A petrezselymet felaprítottam és a saláta tetejére szórtam. 

Ötletadó: Lajos Mari, Hemző Károly - 66 saláta

3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Milyen jó ötlet! Én is most néztem Vikinél a ropogós májfalatokat. Az is nagyon tetszik, és ezt is szívesen enném! (Az egyetlen belsőség, amit megeszek...mi az hogy!)

Chef Viki írta...

Ezt én is bevállalnám! Nyálelválasztás mintaszerűn elindult :-))

Listára tettem!

ManóAnyó írta...

Én elkészíteni nem nagyon szeretem a májat, illetve különösen a tisztítása nem vonz. De megenni szívesen :))