Azt hittem erre az évre már felhagytam a befőzéssel. De tévedtem. Múlthéten itthon voltam, és nem nézhettem tétlenül a sok alma és füge tönkremenetelét. A zöld teás bodzazselé Manócska nagy kedvence volt, most ennek alapján kipróbáltam egy almalekvár változatot. Úgy tapasztaltam Manócskánál ez is bekerült a nagy kedvencek közé.
Hozzávalók:
2 kg alma
30 dkg cukor
2 citrom
½ l zöld tea
1 csomag Haas Quittin 3:1 Zselésítő
Az almákat megpucoltam, a magházat eltávolítottam, majd apró kockákra daraboltam. Hozzáadtam a cukrot, a 2 citrom reszelt héját, majd a kifacsart levét, végül hozzáöntöttem a teát. Kb. 30 percet főztem, amíg az alma pépessé főtt, ekkor botmixerrel összeturmixoltam. Visszatettem a tűzhelyre és hozzáadtam a zselésítőt, amivel alacsony hőfokon újraforrástól további 10 percet főztem. Melegen tiszta üvegekbe töltöttem, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.
1 megjegyzés:
Remek ötlet! Micsoda íze lehet!!!
Megjegyzés küldése