2009. október 30., péntek

Almalekvár zöld teával

Azt hittem erre az évre már felhagytam a befőzéssel. De tévedtem. Múlthéten itthon voltam, és nem nézhettem tétlenül a sok alma és füge tönkremenetelét. A zöld teás bodzazselé Manócska nagy kedvence volt, most ennek alapján kipróbáltam egy almalekvár változatot. Úgy tapasztaltam Manócskánál ez is bekerült a nagy kedvencek közé. 


Hozzávalók:
2 kg alma 
30 dkg cukor 
2 citrom 
½ l zöld tea 
1 csomag Haas Quittin 3:1 Zselésítő 

Az almákat megpucoltam, a magházat eltávolítottam, majd apró kockákra daraboltam. Hozzáadtam a cukrot, a 2 citrom reszelt héját, majd a kifacsart levét, végül hozzáöntöttem a teát. Kb. 30 percet főztem, amíg az alma pépessé főtt, ekkor botmixerrel összeturmixoltam. Visszatettem a tűzhelyre és hozzáadtam a zselésítőt, amivel alacsony hőfokon újraforrástól további 10 percet főztem. Melegen tiszta üvegekbe töltöttem, és száraz dunsztban hagytam kihűlni.

1 megjegyzés:

Chef Viki írta...

Remek ötlet! Micsoda íze lehet!!!