2010. január 10., vasárnap

Sonkás-sajtos muffin

A két ünnep között a sok édesség után, valami sós süteményre vágytunk. Ez lett belőle:

Hozzávalók:
25 dkg liszt
15 dkg ementáli sajt
10 dkg sonka
1 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 tojás
5 dkg vaj
½ csomag sütőpor
só, bors
olaj

A hagymát felaprítottam, kevés olajon megpirítottam, majd hozzáadtam az apró kockákra vágott sonkát, és kevés ideig együtt is pirítottam. A sajtot lereszeltem. A vajat mikroban megolvasztottam. A lisztet, sütőport, tejfölt, tojást, olvasztott vajat összedolgoztam, enyhén sóztam, borsoztam. A masszához kevertem a hagymás sonkát és a sajtot. A tésztát muffinformákba kanalaztam, 180 fokra előmelegített sütőben 20 percet sütöttem.

Ötletadó: Nők Lapja Konyha - 2009. december

2 megjegyzés:

Erikka írta...

Nagyon szeretem olvasni a gasztroblogokat, de néha nagyon hiányzik valami. Pl, itt is, legalább egy halvány kis utalást írhattál volna hogy milyen volt??? Finom, folytós, jó, közepes, megehető, stb... Máskor is el fogod készíteni, vagy inkább tovább keresgélsz? Engem nagyon is érdekelne a véleményed!

ManóAnyó írta...

Szia Erika!
Mikor felrakom a recepteket, mindig rohanásban vagyok, és most úgy gondoltam, hogy nem írom, hogy finom volt, mert az már olyan unalmas lehet. Én különben csak olyan recepteket teszek föl, amit még szeretnék elkészíteni, mert nekünk ízlett. Ez volt a blogom kiindulási célja.
Köszi az érdeklődést, megpróbálok ezentúl többet írni általánosságban is az ételről.