2008. november 27., csütörtök

Brokkoli-karfiol felfújt

Hozzávalók:
½ kg brokkoli és karfiol vegyesen
1 fej hagyma
1 fokhagyma
20 g vaj
1 dl tejföl
50 g mandula
3 tojás
só, fehér bors, szerecsendió

A brokkolit és karfiolt tisztítás után megpárolom, majd botmixerrel pépesítem.
A megtisztított, aprított hagymát és fokhagymát a forró vajon megpárolom. Összekeverem a tejföllel és tojások sárgájával, az apróra vágott mandulával, majd a püréhez adom. A pürét ízesítem sóval, fehér borssal és egy csipet szerecsendióval.
A tojások fehérjét kemény habbá verem, óvatosan a püréhez keverem.
Vajjal kikenem a sütőformákat, és beletöltöm a pürét. 180 fokra előmelegített sütőben, vízfürdőben 45 percig sütöm.

Ötletadó: Teljes tápértékű reformkonyha


Nincsenek megjegyzések: