2008. november 19., szerda

Spenót sajthálóban

Mióta rájöttem, hogy a spenót nem csak egyféleképpen készíthető el (elég sokáig tartott ez a felismerés), azóta egyre többször készítek spenótos ételeket. 

Hozzávalók:
30 dkg spenótlevél
5 dkg füstölt sonka
2 tojás
1 kisebb fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál vaj
só, bors, szerecsendió
5 dkg sajt

A spenótot megtisztítom, jól megmosom, hagyom lecsepegni.
A sonkát apró kockákra vágom, a hagymát megpucolom, aprítom.
A vajat serpenyőben megolvasztom, a hagymát és fokhagymát megpirítom, majd jöhet bele a sonka. Ha a sonka is megpirult, hozzáadom a spenótot és gyakran kevergetve megfonnyasztom. A végén sózom, borsozom és egy kis szerecsendióval ízesítem.
Ha a spenót összeesett ráöntöm a felvert tojásokat és megsütöm.
Egy tűzálló tálra halmozom a spenótot, és a vékony csíkokra vágott sajtot rács formában ráhelyezem. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 5 percig grillezem, míg a sajt megolvad.


Ötletadó: Szórakoztató fogyókúra

Nincsenek megjegyzések: