Néhány hete már ott lapul a polcon az árpagyöngy kipróbálásra várva. Most készítettem először árpagyöngyös ételt, de nem utoljára. Délelőtt sünizenén voltunk Manócskával. Sünizene után be szoktam térni a sünize színhely melletti zöldségeshez, mert ott mindig nagyon szép friss a készlet. Most sem csalódtam, vettem is gyorsan egy kis friss zöldborsót az ebédhez. Innen jött az árparizottó ötlete.
Hozzávalók:
1 fej hagyma
2 evőkanál olívaolaj
25 dkg árpagyöngy
1 gerezd fokhagyma
2 dl fehérbor
7,5 dl zöldségleves
7 dkg parmezán
30 dkg zöldborsó
6 evőkanál tejszín
só, bors
néhány levél medvehagyma
A finomra vágott hagymát 2 evőkanál olajon egy tapadásmentes lábasban üvegesre pároltam, hozzáadtam az árpagyöngyöt és további 2-3 percet pirítottam. A fokhagymát lepréselve hozzáadtam, és felöntöttem a fehérborral és a levessel. Fedő alatt közepes hőfokon 25 percet főztem. Az árpagyöngyhöz hozzáadtam a zöldborsót és a tejszínt és további 5 percet főztem. A kész rizottót sóztam, borsoztam és a végén hozzáadtam a reszelt parmezánt. Apróra vágott medvehagymával tálaltam.
Ötletadó: Nők Lapja Konyha
3 megjegyzés:
Remek ez a rizottó, nálam az árpagyöngy olyan méltánytalanul elhanyagolt, nem is jut eszembe, hogy mi mindent lehet belőle csinálni. Pedig lehet! Most megint eszembe juttattad!
Szégyenlem-de hol keressem az üzletben az árpagyöngyöt? Ott kellene lennie, ahol a rizsnek??
Jó ötletnek tartom én is!!!
Napmátka: nekem még kutakodni kell, hogy mire lehet használni. Rizottóként nagyon finom volt.
Trinity: Nehéz kérdést tettél fel! Nálunk a boltban van egy bio sarok, én ott találtam. Abban nem vagyok biztos, hogy bárhol kapható, viszont nagyáruházak bio részlegén már sokszor találkoztam vele. Úgyhogy szerintem bio irányban kell keresgélni.
Megjegyzés küldése