Már nagyon régen kinéztem magamnak ezt a receptet Limara pékségében. De az őszibarack tipikusan nem az a süssünk gyorsan valamit süti, ezért halogattam mostanáig. A húsvét viszont meghozta a kedvemet a sütögetéshez, így most megvolt az alkalom, hogy nekiálljak. A tészta receptjén semmit nem változtattam, a tölteléken is csak egy kicsit. Ételfestékem viszont nem volt itthon, volt egy erőtlen próbálkozásom a beszerzésére a helyi boltunkban, de én sem gondoltam igazán komolyan, hogy kapok. Szóval kívülről natúr maradt, de ettől még nagyon finom. És egy jótanács az elkészítéséhez: mindenképpen legyen valaki a kezed ügyében, aki segít kikaparni a golyócskák belsejét, utána pedig visszatölteni, amit nagynehezen kiszedtetek.
Hozzávalók kb. 40 barackhoz:
80 dkg liszt
30 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 tojás
1 citrom leve
1 citrom reszelt héja
1 kiskanál szódabikarbóna
tejföl
A töltelékhez:
a kikapart tészta
2 evőkanál rum
1 dl tej
3 evőkanál baracklekvár
1 kiskanál vanília kivonat
5 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
A tészta hozzávalóit összegyúrtam annyi tejföllel, hogy ne ragadjon (kb. 2 evőkanál). Kicsit állni hagytam a tésztát, majd apró golyókat formáztam belőle. Szilikonlappal bélelt tepsire helyeztem a golyócskákat és 175 fokra előmelegített sütőben 10-12 percet sütöttem.
Miután megsültek és kihűltek a félgömbbé alakult golyócskák egy hámozó késsel nagyon óvatosan kikapartam a közepüket. Az így kapott törmelékhez hozzákevertem a töltelék hozzávalóit (a vajat a mikróban megolvasztottam). A krémet beletöltöttem a félgömbökbe, majd kettesével összeragasztottam.
Porcukorral tálaltam.
Frissentartó dobozban több napig eláll (ha el nem fogy).
4 megjegyzés:
Élvezeti értékéből biztosan nem vont le semmit az ételfesték kimaradása :-)
Gyönyörű a fotó!!
Köszi :)
Nem lakodalomba vittem, a külalak nem számított :) Nekem még élvezhetőbb is volt, mert nem vagyok ételfesték rajongó.
Szerintem így remek, ahogy van! Viszont jó sokat dolgozhattál vele...
Hát tényleg nem 10 perces süti.
Megjegyzés küldése