2009. június 3., szerda

Bodza fagylalt

Ezt a nagyon finom fagyit sem most készítettem, hanem amikor még bodza is volt meg meleg is volt. Idén elég valószínű, hogy ez lesz az utolsó bodzás bejegyzésem. Ha nagyon utánanéznék, akkor biztos találnék még nyíló bodzabokrot, de nálunk már teljesen elvirágzott. Jöhet az eper elraktározás télire, bár időhiányom miatt lassan arról is lekések. Itt a közelünkben van több szedd magad eperföld is, de idén nem akar úgy érni az eper, mint ahogyan kéne neki, és mindenki leszedi félig éretten. Persze én is szedtem, mert ha már ott vagyok, akkor nem jövök haza üres kézzel. Mire szegény eper igazán beérne, nem marad belőle semmi.

 

Hozzávalók:
2 dl félédes fehérbor
5 bodzavirág
3 dl tejszín
2 evőkanál méz
1 citrom

A fehérbort a citromlével felforraltam, majd a tűzről levettem és elkevertem benne a mézet. Beleraktam a bodzavirágokat, és ázni hagytam, amíg a bor ki nem hűlt. Ekkor leszűrtem és óvatosan összekevertem a kemény habbá vert tejszínnel. Egy lapos tálba öntöttem és a mélyhűtőben megfagyasztottam.

Ötletadó: Ultsch Wegmann - Natúrkonyha


5 megjegyzés:

trinity írta...

Hmmm, abban a borban nagyon finom lehetett! A tálalás is szuper!!!

erős ildikó írta...

Nagyon klassz a recept és a a tálalás is!

ManóAnyó írta...

A bor nagyon különleges ízt adott neki, és az ananász is finom volt hozzá :)

duende írta...

ManóAnyó, ez telitalálat! :) Szívesen megkóstoltam volna! :))

ManóAnyó írta...

Duende! Legközelebb küldök fénypostával :)