2009. október 28., szerda

Sütőtök puding

A Nők Lapja Konyha októberi számában láttam meg ezt a pudingot, amiről mindjárt tudtam, hogy ezt nekem el kell készíteni. Az íze és állaga kicsit emlékeztet a Törökországban evett édességekre, nekem kicsit édesnek is tűnt. Legközelebb kipróbálom karamell nélkül is, úgy jobban érvényesülhet majd a sütőtök. 

Hozzávalók:
25 dkg sült sütőtök
3 tojás
6 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só

5 evőkanál cukrot folyamatosan kevergetve aranybarnára karamellizáltam, majd a folyékony karamellt egy szilikon formába öntöttem, majd hagytam megszilárdulni. A megsült sütőtököt botmixerrel pürésítettem. A tojásokat felvertem a maradék egy kanál cukorral, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Hozzákevertem a sütőtökpürét. Amikor a karamell megdermedt, ráöntöttem a sütőtökös tojást. A szilikonformát egy tepsibe állítottam, melyet a forma 2/3-áig felöntöttem vízzel. 160 fokra előmelegített sütőben, a vízgőzben 1 órát sütöttem. A pudingot lehűtöttem, majd tálalás előtt a formát melegvízbe helyeztem néhány percre, majd óvatosan tányérra borítottam.


2 megjegyzés:

trinity írta...

Nekem épp a karamell tetszik rajt nagyon:)) Szép és fincsi édesség lett!!!

ManóAnyó írta...

Egy karamellizáló pisztoly segítségével biztosan még szebb lett volna, de nekem olyan nincs. Így a melegvíz miatt elég sok megolvadt a cukorból, és lefolyt.