2008. december 14., vasárnap

Húsos palacsinta

Azért nem merem hortobágyi palacsintának nevezni (bár mi itthon, ezen a néven szólítjuk), mert úgy tudom, hogy azt szárnyashúsból készítik. Én viszont ettem már a Hortobágyon nagyon finom hortobágyi palacsintát, ami sertésből készült. Szóval a lényeg, hogy hús palacsintába töltve, mindegy minek nevezzük.  


Hozzávalók: 
20 db palacsinta
50 dkg sertéscomb vagy lapocka
3 db hagyma
3 evőkanál olaj
pirospaprika

3 dl tejföl
15 dkg reszelt sajt

A palacsinták készítését nem írom le, mert nincs konkrét receptem, csak adagolom érzés szerint a hozzávalókat.

A húsból bő lére eresztett pörköltet készítek:
A húst apró kockákra vágom. A hagymát felaprítom és az olajon üvegesre pirítom. Leveszem a tűzről és hozzákeverek 2 evőkanál pirospaprikát. Rádobom a húst, és fehéredésig pirítom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy a húst ellepje. Megsózom. Kb. 1 órát főzöm, folyamatosan utántöltve az elfőtt vizet. A végén jó, ha sok lé marad, mert szükség lesz a lére is.
A húst aprítógépben felaprítom, majd néhány evőkanál lével összekeverem, hogy ne legyen száraz a hús.
A pépet beletöltöm a palacsintákba, melyeket egy tűzálló tálba helyezek.
A tejfölt összekeverem a megmaradt pörköltlével és a palacsintákra öntöm.
180 fokra előmelegítetett sütőben kb. 20 percet sütöm.
Reszelt sajttal megszórva tálalom. 


Nincsenek megjegyzések: