2008. december 4., csütörtök

Kókuszcsók

A kókuszos habcsók nálam tipikusan maradékhasznosító recept. Igen, a tojásfehérjéről van szó. Persze nem minden alkalommal habcsók lesz a maradék fehérjéből, de most ráhangolódva a karácsonyi receptekre, azonnal ez jutott eszembe. 

Hozzávalók:
4 tojásfehérje (12 dkg)
12 dkg porcukor
12 dkg kókuszreszelék
2 dkg étkezési keményítő
csipet só

Azzal kezdem, hogy lemérem a tojásfehérjéket, és amennyit nyom, kimérek ugyanannyi cukrot és kókuszreszeléket.
A tojásfehérjéket a csipet sóval elkezdem a kézi mixerrel alacsony fokozaton keverni, majd ahogy keményedik a hab, úgy kapcsolom egyre feljebb a fokozatot. Amikor már sikerült egy kemény habot elérnem, akkor kezdem kanalanként hozzáadni a cukrot. Amikor már olyan kemény a hab, hogy nem bírja a mixer, lekapcsolom, és fakanállal óvatosan belekeverem a kókuszreszeléket és az étkezési keményítőt.
Formanyomóba kanalazom, és csinos kis halmokat próbálok kreálni egy sütőpapírral bélelt tepsire.
150 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütöm úgy, hogy egy fakanállal kitámasztom résnyire a sütő ajtaját. Lekapcsolom a sütőt, de nem veszem ki, hanem még néhány órát száradni hagyom a sütőben.


Nincsenek megjegyzések: