A hamburger, ahogy mi szeretjük:
Hozzávalók:
6 rozsos zsemle
sültpaprika saláta
10 dkg márványsajt
A hamburgerpogácsákhoz:
½ kg darált marhahús
½ kg darált sertéshús
2 fej vöröshagyma
só, bors
A hagymát az elektromos aprítóval szinte pépesre aprítottam. A kétféle darált húst jól összekevertem a az aprított hagymával, sóval és a frissen őrölt borssal. Lapos pogácsákat formáztam, majd egy tálcán beraktam a pogácsákat a mélyhűtőbe. 3-4 óra fagyasztás után, amikor már jól megdermedtek a pogácsák, a fele adagot kevés forró olajban kisütöttem. A másik felét bedobozoltam, és elraktam a következő hamburgerezős alkalomra.
A zsemléket félbevágtam, ráhelyeztem 2-3 szelet sültpaprikát, a hamburgerpogácsát, majd a tetejére jött a morzsolt márványsajt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése