Ismét egy újabb Hot Pan-ban készíthető étel. Nem most készítettem először, de a Hot Pan előnye, amellett, hogy sokkal nagyobb adagok férnek bele, hogy nagyon kevés zsiradék elég a sütéshez, így nincs mit magába szívjon a palacsinta. A különben is gyorsan elkészíthető étel, így még rövidebb idő alatt tálalható.
Hozzávalók:
4 nagyobb fej lilahagyma
2 kávéskanál kakukkfű
1,5 evőkanál vaj
2 evőkanál olaj
A palacsintatésztához:
2 doboz kukoricakonzerv
4 gerezd fokhagyma
5 tojás
10 dkg kukoricaliszt
10 dkg finom liszt
1 zacskó sütőpor
só és frissen őrölt bors
kevés olaj a sütéshez
a tálaláshoz 1 deci tejföl
A megpucolt lilahagymákat vékony szeletekre felkarikáztam. Összeolvasztottam egy serpenyőben a vajat az olajjal, majd rászórtam a lilahagyma karikákat. Belekanalaztam a kakukkfüvet, kicsit megkevertem az egészet, majd fedő alatt (időnként megkeverve) hagytam puhulni.
A palacsintákhoz kukoricakonzervet lecsöpögtettem, a fokhagymát felaprítottam, és turmixgépben összepépesítettem a kettőt. A masszát kikanalaztam egy keverőtálba, aztán a tojások sárgáját belekevertem a kukoricapépbe. A kétféle lisztet, a sütőport, némi sót és frissen őrölt borsot beleöntöttem egy másik tálba, a tojásfehérjékből pedig csipetnyi sóval kemény habot vertem. Végül a kukoricapéphez felváltva hozzákevertem fakanállal a fehérjehabot meg a sütőporos lisztet. A Hot Pan-t kikentem egy kevés olajjal, 150 fokra felforrósítottam, majd púpos evőkanálnyi adagokban, oldalanként 2-2 perc alatt megsütöttem a kukoricapalacsintákat.
A lepénykéket a karamellizált lilahagymával és tejföllel tálaltam.
Forrás: Stahl Judit - Gyorsan, valami finomat!
2 megjegyzés:
nem kell cukrot tenni a lilahagymára?
mitől lesz karamellizált? köszönöm
Hannah
Igen, a név kicsit csalóka. Nem kell hozzá cukor, de a hagyma tényleg olyan jellegű, illatú lesz megpirítva, mintha cukros lenne. Stahl J. receptjét követtem, és a nevét is változatlanul hagytam.
Megjegyzés küldése