Még mindig rendületlenül potyognak le a körték a fáról, főleg ilyen szeles időben. A puha, kicsit törött körtéknek viszont nagyon jó felhasználási módja ez a fagylalt.
Hozzávalók:
15-18 közepes méretű puha körte
5 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín
2 evőkanál cukor
A tejszín felét felmelegítettem és felolvasztottam benne a csokoládét. Amíg hűlt a körtéket megpucoltam, magházukat eltávolítottam, majd összeturmixoltam. A maradék tejszínt a cukorral kemény habbá vertem. A körteturmixot összekevertem a csokis tejszínnel, majd óvatosan belekevertem a felvert tejszínhabot is. Néhány órára a hűtőszekrénybe tettem, majd fogyasztás előtt fagylaltgéppel fagyasztottam. A maradékot mélyhűtőbe tettem, másnap is nagyon finom krémes állagú volt.
2 megjegyzés:
Csokis-körte, nyammmm, ez nagyon finom! El is teszem az elkészítendők közé, köszi!!!
Mehet bele nyogodtan több csoki is, de nekem fél tábla maradékom volt, azt használtam fel.
Megjegyzés küldése