Hétvégén nagyon grillezhetnékem volt, ezért szombat délelőtt jól be is vásároltam mindenféle grilleznivaló finomságot, de nem igazán jött össze a kerti grillezés. Viszont a bepácolt húst és zöldségeket el kellett készíteni, így maradt a konyhai sütögetés. Azért így is nagyon finom lett minden. És végre sikerült a régen áhított grillezett padlizsánt is elkészítenem. Ezt a göngyölt karajt is parázson szerettem volna elkészíteni, talán majd legközelebb. Eredetileg az olívakrémet is én terveztem elkészíteni, de volt itthon egy Aldiban vásárolt változat, amit nem tudtam nem kipróbálni.
Hozzávalók:
60 dkg karaj
2 evőkanál mustár
1 dl olívaolaj
friss kakukkfű, oregánó, bazsalikom
bors
4 evőkanál olívapaszta
8 szelet bacon
A karajt kicsontoztam, majd egy óriás karajszeletet kerekítettem belőle (egy hosszú pengéjű késsel óvatosan, hogy ki ne szakadjon, körbe-körbe vágtam). Mivel nagyon nagy lett a szelet 2 részre vágtam. Kicsit megklpfoltam, majd bekentem a szeleteket mustárral, frissen őrölt borssal, meghintettem a frissen aprított zöldfűszer keverékkel. Egy üvegtálba helyeztem és ráöntöttem az olajat. Így pácolódott 2 napig. Sütés előtt kiszedtem a pácléből, megkentem egyik oldalukat az olívapasztával, és feltekertem a húsokat. Mindkét tekercset baconba csavartam. Tűzálló tálban lefóliázva 200 fokos sütőben 45 percet sütöttem, majd a fóliát levettem és 180 fokon további 15 percet pirítottam.
3 megjegyzés:
Ááá, nálam is becsúszott a kosárba egy dobozzal az Aldiban:DD
Nagyon finom ez a göngyölt husi, valami hasonlót készítettem egyszer szárnyasból!! Itt az idő, megismételni!:)
Én sajnos nehezen tudok ellenállni az ilyen apró üvegeknek. Már nem férek el tőlük, de mindig elmosok minden ilyen apróságot. De persze nem csak az üveg miatt vettem meg :) Én inkább szárnyaspárti vagyok, de a férjem meg "rendes hús" párti, de szárnyasból is biztos nagyon finom lenne.
Ez istenien néz ki, Manóanyó! Az olajbogyóért rajongok! És a pasztáért is! :)
Megjegyzés küldése