2009. augusztus 11., kedd

Olívapasztás karaj

Hétvégén nagyon grillezhetnékem volt, ezért szombat délelőtt jól be is vásároltam mindenféle grilleznivaló finomságot, de nem igazán jött össze a kerti grillezés. Viszont a bepácolt húst és zöldségeket el kellett készíteni, így maradt a konyhai sütögetés. Azért így is nagyon finom lett minden. És végre sikerült a régen áhított grillezett padlizsánt is elkészítenem. Ezt a göngyölt karajt is parázson szerettem volna elkészíteni, talán majd legközelebb. Eredetileg az olívakrémet is én terveztem elkészíteni, de volt itthon egy Aldiban vásárolt változat, amit nem tudtam nem kipróbálni.

Hozzávalók:
60 dkg karaj
2 evőkanál mustár
1 dl olívaolaj
friss kakukkfű, oregánó, bazsalikom
bors
4 evőkanál olívapaszta
8 szelet bacon

A karajt kicsontoztam, majd egy óriás karajszeletet kerekítettem belőle (egy hosszú pengéjű késsel óvatosan, hogy ki ne szakadjon, körbe-körbe vágtam). Mivel nagyon nagy lett a szelet 2 részre vágtam. Kicsit megklpfoltam, majd bekentem a szeleteket mustárral, frissen őrölt borssal, meghintettem a frissen aprított zöldfűszer keverékkel. Egy üvegtálba helyeztem és ráöntöttem az olajat. Így pácolódott 2 napig. Sütés előtt kiszedtem a pácléből, megkentem egyik oldalukat az olívapasztával, és feltekertem a húsokat. Mindkét tekercset baconba csavartam. Tűzálló tálban lefóliázva 200 fokos sütőben 45 percet sütöttem, majd a fóliát levettem és 180 fokon további 15 percet pirítottam. 


3 megjegyzés:

trinity írta...

Ááá, nálam is becsúszott a kosárba egy dobozzal az Aldiban:DD

Nagyon finom ez a göngyölt husi, valami hasonlót készítettem egyszer szárnyasból!! Itt az idő, megismételni!:)

ManóAnyó írta...

Én sajnos nehezen tudok ellenállni az ilyen apró üvegeknek. Már nem férek el tőlük, de mindig elmosok minden ilyen apróságot. De persze nem csak az üveg miatt vettem meg :) Én inkább szárnyaspárti vagyok, de a férjem meg "rendes hús" párti, de szárnyasból is biztos nagyon finom lenne.

duende írta...

Ez istenien néz ki, Manóanyó! Az olajbogyóért rajongok! És a pasztáért is! :)